Att ha firat in 20-talet

Himmel vilken god middag vi lyckades laga till på nyårsafton. Vi inledde med Hummercocktail al la Tea. Vi började laga mat tidigt men hade alldeles för trevligt under tiden och tog god tid på oss så vi åt inte varmrätten förrän alldeles för sent. Så typiskt oss…..hur eller hur så blev den magisk. Vi satsade på en Kalvfilé Oscar men vi gjorde den på oxfilé eftersom det var det jag hade inhandlat. Såå himla gott!!!

David gillar ju verkligen att laga mat precis som jag så vi nördade ner oss ordentligt. Kommer inte ihåg vad potatisen som vi åt till hette men den var supergod. Ska kolla efter receptet!Till efterrätt gjorde vi hallonsufflé, det har jag aldrig ätit tidigare men det var himmelskt. Som att äta luft med hallonsmak!

Därefter var det dags att vandra upp i byn för att blicka ner mot samhället där det sköts raketer. Tudelat. Så himla fint men inte bra vare sig för djuren eller miljön.

På nyårsdagen var vi ute och gick en lång runda i våra marker, genom skogen, ner till sjön och så tillbaka hem igen mellan hagarna. Älskar det. Bästa starten på det nya året…..

På nyårsdagen blev det återigen långpromenad och sedan bakade vi pizza innan i alla fall jag slocknade framför TV:n. Det tar på krafterna att partaja :)

Ogräddad pizza på Libabröd med ugnsrostad spenat, valnötter, ruccola, blåmögelost och pizzaost. Magiskt god!
Klassisk Capricciosa men på Libabröd och med rökt, strimlad bog, riven ost samt oregano.

Tycker det är både gott och smidigt att göra pizza på Libabröd. Brukar oftast göra blanco (med creme fraiche och parmesan) men nu provade jag Muttis färdiga pizzasås på konservburk. Föredrar nog den vanliga i alla fall, den finkrossade varianten alltså.

Kommentera