Årets sista dag – snart är det 2020

Sista dagen på det här året och äntligen skiner solen. Jag putsade fönster i köket, vid matplatsen och i tv-rummet häromdagen. Det är jag extra glad för idag! På agendan idag står att dammsuga, förbereda kvällens dukning, fixa stallet, rida (äntligen!) och förhoppningsvis gå en långpromenad i skogen tillsammans med maken.

Igår spenderade vi dagen mestadels i bilen och på Charlies häst i Jönköping. Min älskade sadel har blivit för trång på svarta stjärnan och nu måste vi leta upp en ny alternativt bredda den jag har. Mycket att reda i och inte helt enkelt att veta vilken väg som blir bäst. Har en sadel hemma på prov som jag inte gillar……gjorden var dock bra så en sådan ska jag skaffa men måste veta till vilken sadel först så jag vet vilken längd jag ska ha.

Väldigt praktisk och behaglig för hästen, går att välja med vilken liner man vill ha. Så klart vill man ju ha en fluffig en men det är ju faktiskt ganska opraktiskt.

Har inte riktigt kvällens meny klar ännu, vi ska hjälpas åt, men jag vet i alla fall att vi ska laga kalvfilé oscar fast med oxfilé. Har aldrig ätit detta så det ska bli spännande :)

Foto via Allt om mat

Lutar åt att det blir hasselbackspotatis till, förrätten kommer bestå av hummerkött och något mer, troligtvis en cocktail eller en salsa av något slag. Så roligt att laga trerätters ju!

Kommentera