En gammal favorit

Idag har jag bakat Silvia-kaka som är en riktig favorit som hängt med i många år. Många känner kanske den som något annat, kärt barn har ju många namn……

Silivakaka3 Silviakaka1 Silviakaka2

Silviakaka
2 ägg
2 dl socker
1 dl kallt vatten
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt resterande ingredienser. Häll i smord och bröad rund form.  Grädda i 175 grader ca 45 minuter.

Glasyr:
100 g smör
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
kokosflingor

Smält smöret, tillsätt socker och vaniljsocker, blanda ordentligt. Låt stå kvar på svag värme. Rör i en äggula och rör ordentligt, så snart glasyren tjocknar ta av den från plattan. Endast sjuda, ej koka, då skär den sig. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.