Årets första rabarberpaj

Idag har vi haft arbetsdag nere vid sjön, städat undan mera ris och gallrat vid sjökanten. Jag tycker det går för långsamt och känner mig stressad över att vi aldrig hinner göra klart, bryggan är inte ens påbörjad och flotten behöver lagas innan den går att använda…..önskar det fanns mer tid!!!

Rabarberpaj_0013

När vi kom hem grillade vi i alla fall ryggbiff, grönsaker och halloumiost. Supergott blev det, rabarberna har vuxit rejält i landet så jag plockade tre rejäla stjälkar och gjorde en paj till efterrätt.

En liten rabarberpaj

Tre stora rabarberstjälkar skalas och finhackas. Lägg i en gryta tillsammans med 1 dl socker och en kanelstång. Låt stå tills vätskan har dragits ur. Koka därefter upp och småkoka tills rabarbern är mjuk, tillsätt ca 1 msk potatismjöl utrört i vatten så att massan tjocknar. Häll i en smord liten form.

Smält 50 g smör i en gryta, rör i 1 dl mjöl, 1 dl havregryn, 1 tsk vaniljsocker samt 0,5-1 dl socker beroende på hur söt man vill ha pajen. Desto större bitar man har i pajen desto mer socker behövs det. Blanda ihop till en smulig det och strö/häll över rabarbermassan. Grädda i i ugn på 225 grader tills den fått fin färg. Servera med vaniljsås.

Rabarberpaj_0009Rabarberpaj_0010

Rabarberpaj_0011 Rabarberpaj_0012 Rabarberpaj_0014

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.