Honungsmarinerad fläskfilé med rotfrukter och fetaost

 

4 portioner

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Rotfrukterna
Skala och dela lagom stor mängd färska rödbetor, morötter och potatis.  Lägg på en plåt, ringla över honung, strö över hackad vitlök och flingsalt, riv över färsk ingefära och avsluta med att ringla över olivolja. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.

Smula över ett paket fetaost ca 10 minuter innan de är klara.

Fläskfilén
Gör en marinad bestående av olivolja, en skvätt vinäger, soya, en hackad vitlöksklyfta samt lite honung. Putsa en fläskfile och marinera minst en halvtimme men gärna up till ett dygn. Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 175 grader ca 30 min. Filén ska ha en innertemperatur på 65-68 grader.

Tsatsiki
Gör en tsatsiki under tiden som köttet och rotfrukterna är i ugnen. Riv en bit gurka alternativt hacka den fint. Blanda med en burk lätt creme fraiche, youghurt eller gräddfil. Pressa i en klyfta vitlök och salta.

Detta fungerar säkert lika bra sommartid, borde bli kanon att grilla fläskfilén. Kan tänka mig att det skulle passa bra att addera timjan, färsk eller vanlig torkad.

Smaklig spis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.