Kladdkaka till efterrätt

Igår blev vi bjudna på söndagsmiddag här hemma. David lagade Biff Rydberg på Murikkan som vi åt inne hos oss. Det var alldeles för kallt ute och jag var extra frusen eftersom jag ridit båda hästarna. Hittade detta recept på kladdkaka som jag var tvungen att prova. Som en kärleksmumskladdkaka och den blev helt perfekt!

Receptet från Linneas skafferi kommer här. Kladdkakan har jag gjort innan många gånger efter samma recept. Tror att det ursprungligen kommer från en kladdkakeduell mellan Lulu och Malou.

Kärleksmumskladdkaka
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl kakao

glasyr:
60 g smör
ca 4 dl florsocker
3-4 msk kaffe
2 msk kakao
kokosflingor

Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen åt sidan och ha i sockret. Rör om ordentligt, Tillsätt äggen, ett i taget. Ha sedan i mjöl, vanilj och kakao. Vänd försiktigt runt allt till en jämn smet. Ha upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 180 °C i cirka 15 minuter eller tills kanterna börjat stelna men mitten fortfarande är kladdig. Ställ att svalna. Jag hade min inne i exakt 12 minuter och den blev helt perfekt.

Smält smöret till glasyren. Blanda i florsocker, kaffe och kakao. Rör till en jämn, glansig glasyr. Häll glasyren över kakan, lossa gärna kanten på formen så glasyren kan flyta ut lite över kanten. Dekorera med kokosflingor och/eller riven kokos. Låt stelna helt i kylen, gärna över natten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.